Over 15 års erfaring

Konkurrencedygtige priser

Certificeret af Mycometer®

Fri fragt v/køb over 500,-

Stiger grundvandet op i din kælder?

I danske kældre er fugt og salpeterudtræk i gulv og vægge et helt almindeligt problem. Det betyder også, at der er mange løsninger til fugtproblemerne. Erfarne fugtspecialister er en god idé at få med ind over de forskellige typer af fugtskader.

Du skal være opmærksom på, at nogle boliger er mere udsatte end andre, og derfor er det en god idé at undersøge, om din bolig er en af dem, så du nemmere kan forebygge fugtskaderne. Bor du ved jorden, meget lavtliggende eller et sted, hvor der naturligt forekommer meget fugt, vil din bolig være særligt meget i farezonen. Det betyder, at du skal holde ekstra øje med skader i kælderen samt dine vægge i stueplan. Mange stuelejligheder i de større midtbyer som Aalborg, Randers, Aarhus, Horsens og Vejle er f.eks. plaget af fugt.

Kondens, utætte vandrør, kolde vægge samt indtrængende eller opstigende fugt i fundamentet er optimale forhold for fugtdannelse og fugtskader. Så snart du har den mindste mistanke om fugt eller tegn på skimmelsvamp, er det derfor vigtigt, du tager kontakt til fagfolk, som med fugtmåler og skimmeltest kan afgøre, hvor slemt dine skader står til.

 

 

Hvordan spotter du opstigende vand?

Det er en rigtig god idé at gennemgå sin bygning fra kælder til tag et par gange om året for at komme eventuelle fugtskader i forkøbet. Du skal f.eks. være opmærksom på:

  • Afskallet maling eller bobler under malingen
  • Revner i betongulve
  • Mørke plamager
  • Dårlig luft og muggen lugt
  • Kolde vægge
  • Salpeterudtræk og skimmelsvamp

At have fugt i kælderen kan have voldsomme økonomiske og helbredsmæssige konsekvenser for dig og din familie, hvis ikke i udbedrer skaderne så hurtigt som det kan lade sig gøre. Fugt giver skimmelsvamp, og det er velkendt at skimmelsvampe giver gener i slimhinder, kan besvære din høfeber og give træls ubehag.

 

 

Hvad kan du selv gøre for at undgå fugt i kælderen?

Du spiller selv en vigtig rolle, når det kommer til at forhindre fugtproblemer i din kælder. Din anvendelse af kælderen har stor betydning for udfordringer med fugt:

  • Lufte ud dagligt
  • Undgå at kælderen står uden varme
  • Lade tøjet hænge til tørre udenfor eller installér effektiv ventilation
  • Overvej om en grundvandspumpe og dræn er en løsning i din kælder – tjek om din grundvandspumpe er ved at være for gammel og skift til ny
  • Undgå at stille møbler op ad kolde vægge – overvej om du skal isolere dine vægge

Det er dog værd at nævne, at selv hvis du følger ovenstående råd, er der ingen garanti for, at du ikke bliver plaget af fugt. Ved fejl eller mangler i konstruktionen af boligen, kan der ligeledes opstå fugtskader.

Dykpumpe i kælder
Fugtproblemer i kældervæggen